pátek 2. října 2015

Méně znamé žoldnéřské jednotky čast 1

V tomto příspěvku se seznámíme s méně známými jednotkami světa Crucible.

Texian 101st Airborne Light Infantry.
Airborne pochází z planety Texian. Texian byl původně kolonií Spojených států a pluk se skládá z vojáků anglo-hispanského původu. Airborne využívá ke svým přesunům VTOLy Panavia Raven a Black Crow. V boji tato letadla kopírují terén, aby nebyla snadným cílem.

West Riding Yeomanry
WRY je pluk používající lehké tanky a transportéry. WRY velel 20let až do své smrti v roce 336TW Plukovník Raymond Nightingdale. Pluk používá 50tunové hovertanky Thyssen/Icarus. Tato vozidla mají vrstvený abalativní zkosený keramický pancíř. 2cm powerguny jsou proti tomuto pancíři neúčinné. Výzbroj tanků tvoří střední laserové dělo nebo Kupier R38 2cm rotační coil-gun. R38 střílí křehké projektily, které při dopadu vytvoří desitky menších šrapnelů.
Pěchota je vybavena tvrzeným bojovým oblekem a útočnými puškami na principu coil-gunu. Specializovaná podpůrná pěchota bývá vybavena laserovými zbraněmi nebo buzzbombami.

Heliodorus Regiment
Velitelem tohoto pluku z řeckých kolonií je Plukovník Shirazi. Pluk je pěchotní a nemá žádná pořadná obrněná vozidla. Pouze desetikolová lehce obrněná vozidla vybavená coil-guny střílejícími explozivní munici. Proti obrněným jednotkám pluk používá 2cm coilgunová tažená děla.

Harris´Commando
Commando je pěchotní jednotkou, která využívá coil-guny (které však používají střely obohacené osmiem, takže mají mnohem lepší penetraci než standardní munice) a jejich protitankové týmy využívají buzzbomby. Během kontraktů jsou zvyklí spolupracovat s jednotkami podobného typu, například Fasolini´s Company nebo Sons of Mangala. V roce 340 se podařilo pluku získat i několik lehkých vozidel M9 combat car. I když těchto vozidel nemají mnoho, poskytují nedocenitelnou podporu pěchotě. Commando také nakoupilo několik transportních variant M9 combat car – M9A10. Toto vozidlo kromě transportu pěchoty slouží také k tažení středních laserových děl.

The Firelords
Firelordi jsou žoldnéřská jednotka pocházející z Hackabe clusteru. Používají raketomety (MLRS) na 8 nebo 10kolových vozidlech. Kromě těchto dělostřeleckých používají i protivzdušná a některá další podpůrná vozidla. Firelordy si často najímají pluky, které nemají vlastní dělostřeleckou podporu.

Hampton´s Legion
Legie generála Aldouse Hamptona je brigáda lehké pěchoty čítající přibližně 7000 mužů. Tato jednotka velmi zkušené pěchoty má velmi dobrou reputaci. Legie využívá konvenční zbraně, pěší družstva jsou vybavena karabinami a lehkými kulomety. Specializované týmy jsou pak vybaveny středními a těžkými kulomety a občas i plamenomety. Na úrovni praporu má jednotka k dispozici vozidla vybavená minomety a plamenomety. K protivzdušné obraně a proti obrněným cílům využívá Legie několikahlavňové protivzdušné tažené kanóny. Pěchota se přesouvá obrněnými transportéry GD806 na vzduchovém polštáři. Tato vozidla využívá jednotka také v jiných variantách (napřiklad velitelská nebo protiletadlová verze). Legie bojovala bok po boku se Slammery na planetě Primavera.

Bushmasters
Malá jednotka, která za přijatelnou cenu poskytuje dělostřeleckou podporu. Bushmasters používají 20cm raketomety namontované na kolová vozidla Legion 4F6 Legate. Stejně jako Firelordy si tuto jednotku najímají ostatní, pokud nemají k dispozici dělostřeleckou podporu.

Ander´s Legion
Legie je mechanizovaná žoldnéřská jednotka přibližně o síle praporu. Prapor je vybaven výhradně vozidly na pásových podvozcích. Jednotka bojovala po boku Slammeru na Plattnerově světě, ale po zatčení a následné sebevraždě plukovníka Anderse v roce 343TW, nastaly změny nejen ve velení ale i ve vybavení a taktice (například po vzoru Hammers Slammers vybavili pěchotu skimmery).
Pěchota využívá coilguny, ale také protitankové střely a buzzbomby. Těžké tanky Cutlass tvoří páteř obrněných sil Legie. Tyto tanky jsou vybaveny 22cm railgunem, stejným jako používá Zaporoskiyeho brigáda. Prapor také používá lehké stíhače tanků Halberd. Ty jsou vyzbrojeny stejně jako Cutlass nebo dvojitým 6cm railgunem. Pěchota používá k přepravě Dragoon Half-tracky, průzkumné jednotky pak používají menší polopásy Kleinkrad nebo (od roku 345TW) pěchotu na skimmerech.

Sons of Mangala
Indická žoldnéřská jednotka o velikosti praporu, které velí Plukovník Sipaji. Sons of Mangala kromě jeepu a neobrněných náklaďáků nemají žádná vozidla, nejsou tedy přiliš mobilní, ale je těžké je vykopat z připravených pozic.

Guardforce O´Higgins
Guardforce je žoldnéřská jednotka o velikosti tří praporů. Každý prapor se skládá ze tří mechanizovaných čet a jedné aeromobilní (Fianóglach) čety Rangerů. Mechanizované čety používají pásové varianty lehkých a podpůrných tanků Thyssen, transportérů stejné produkce a jeepů. Pěchota používá flešetové pušky a buzzbomby. Podpůrné týmy jsou pak vyzbrojeny CAP zbraněmi. Rangeři, kteří mají více zkušeností a jsou lépe vycvičení než jejich kolegové u mechanizované pěchoty, používají ke svým přesunům VTOLy Black Crow.
Podpůrné jednotky ve formě protiletecké obrany, protitankových děl ,dělostřelcké podpory a průzkumných jednotek má každý prapor vlastní. Guardforce, i když není na takové urovni jako Hammers Slammers nebo Brogolie Legion,je efektivní silou. Jednotka čelila kvůli laxní disciplíně několika sankcím od Bonding Authority. I když jejich vybavení není nejmodernější, Guardforce to vynahrazuje zkušenostmi, efektivní organizací jednotek a odhodláním.


Žádné komentáře:

Okomentovat