středa 30. září 2015

Ariete Division

Ariete division byla mechanizovaná žoldnéřská jednotka, která používala špičková pásová vozidla a drony své doby.

Ariete division se hraje s modely Ground Zero Games

Ariete vznikla ve stejné době jako Wrangelovo legie. General Carlo Alberto Diaz zformoval Divizi Ariete z různých milicí v systému Aldoni na počátku 4. století TW. Původně byla Aldoni osídlena italskými a švýcarskými kolonisty. Systém Aldoni ve skutečnosti tvoří pouze jedna planeta s jedním měsícem. Po několika letech Diaz zjistil, že je čim dál tim těžší nalézt nové rekruty v Aldoni a rozhodl se, že začne přijímat rekruty i z jiných světů. Po čase v Ariete nastal rozmach nejen síly ale i schopností. Zhruba 15 let po svém založení, které by se daly považovat z pomyslnou zlatou éru Divize, byla jednotka najmuta povstalci na Paley aby bojovali proti PRA (Paley Republican Army – tvrdá, dobře vyzbrojená a vycvičená pravidelná armáda). Arietes bojovali dobře, ale nakonec utrpěli 30% ztráty v bojích a při následné "čistce" (PRA popravila přes 15 000 zajatců ze žoldnéřských jednotek poté, co boje skončily). Paley za to nakonec draze zaplatila - jejich ekonomika zkolabovala následkem embarg, která na Paley uvalila Terran Authority. Mnoho vozidel a vybavení se pak vratilo zpět divizi. Po Paley zůstala Ariete v žoldnéřském byznysu jako daleko menší jednotka.

Vozidla a vybavení

Divize používá těžká i lehká pasová vozidla téměř bez vyjímek pocházející od firmy IVECO-MELARA. Tato vozidla jsou vyzbrojena Cone-bore kanóny, railguny a CAP-guny. Ariete také používá kolové drony které jsou řízeny z vozidel Lynx FSV (Fire-Support Vehicle)


Vozidla

Hlavní bojový tank

I-M216 Couger tank je hlavní bojový tank Ariete. Je vybaven 10cm CAP kanónem a těžkým kulometem 1.7cm. Na svou dobu byl Cougar považován za těžce pancéřovaný a přitom dokázal vyvinout solidní rychlost na bojišti. Cougar byl vyvinut v několika variantách. Velitelská verze měla stejnou výzbroj jako MBT, ale měla rozšířené C3 systémy. Další variantou byl Lion Guard, specializovaná protivzdušná verze. Ta používala 4hlavňový conebore kanón.
Cougar měl posádku tří mužů, velitelská varianta a Lion guard měly čtyřčlennou posádku.

Lehký tank

Cougary podporavaly mobilní lehké tanky I-M63 Puma. Pumy disponovaly lehčím pancířem a lehčí zbraní – 5cm CAP gun. Stejně jako Cougar i Puma má posádku tří mužů a ve vozidle je málo místa.

Pěchota se přesunuje a je podporován těžkými a lehkými transportéry. Těžký transportér má spíše parametry BVP.


Lehký transportér

I-M68 Chariot je malé, rychlé transportní vozidlo používající stejný trup jako tank Puma. Transportní vozidlo obsluhují 2 vojáci a je schopné přemístit 4členný tým. Ke své obraně je vozidlo vyzbrojeno odpalovačem PTŘS. Existuje i velitelská varianta tohoto vozidla, ale ta nebyla mezi vojáky příliš oblíbená.

Těžký transportér

I-M44 Lynx je velmi dobře obrněné vozidlo používající stejný trup jako tanky Cougar. Je vyzbrojeno dvojicí 2cm autokanónů a kromě posádky je schopno pojmout až 12členný výsadek. Vozidlo není přiliš rychlé ale dokáže udržovat temto s tanky. I-M44C je velitelská varianta Lynxe schopná pojmout 4členný výsadek. I-M44M(L) je varianta vyzbrojená minometem, munice a zbraň zabírá veškerý nákladový prostor, takže vozidlo není schopné pojmout pěchotní výsadek. I-M48 Lynx Fire Support má věž vyzbrojenou 2cm gattlingem na bázi railgunu. Tato zbraň je efektivnější proti vozidlům, ale kvůli nové věži pojme pouze 4členný výsadek. Některá vozidla Lynx byla přetvořena k transportu dronů Palug, je schopen pojmout až tři drony Palug.

Drony Palug IV

Jsou malá dalkově ovládaná kolová vozidla vybavená odpalovačem střel buzzbomb. Vzdálenost, na kterou lze tato vozidla ovládat je relativně malá stejně jako dostřel jejich zbraně. Pokud jsou použity k přepadení obrněné kolony, obvzláště v zástavbě dokáží nadělat paseku.

Pěchota


Divize používá lehkou horskou neboli "alpine" pěchotu a těžkou pěchotu vybavenou těžkým pěchotním pancířem. Pěchota používá pušky na principu "cone-bore" střílející osminiové penetrátory a také pěchotní kulomet na stejném principu. Lehká pěchota používá helmu a zbroj chránící tělo. Tato pěchota je organizovaná do "Horských" oddílů. Tyto jednotky se spoléhají na lehčí, mobilnější vozidla Puma a Chariot. Proti vozidlům používají protitankové řizené střely a kanóny tanku Puma. Těžká pěchota je organizovaná do obrněných granátnických oddílů nebo do oddílů těžké pěchoty. Tito vojáci nosí zbroj, která pokrývá celého muže a používají stejné zbraně, jako jejich bratři ve zbrani z lehké pěchoty. Řady jsou doplňěny specializovanými týmy vyzbrojenými buzzbombami odpalovanými z ramenních raketometů. Také využívají lépe pancéřovaná vozidla – Transportéry Lynx a jejich FSV variantu s Palug drony. Pancéřoví granátníci používají vozidla Lynx, ale také tanky Cougar, které nasazují v boji s nepřátelskými obrněnci. Těžká i lehká pěchota, narozdíl od granátníků, používá ve svých oddílech ostřelovače.

Žádné komentáře:

Okomentovat