neděle 7. ledna 2018

Zaporoskiye Brigade (Post 340TW)

Zaporoskiye Brigade je jedna z nejlepe vybavených žoldnéřských jednotek ve známem vesmíru. Brigada pochazí z New Ukraine, a specializuje se na mobilní obrněný boj. Většina jejich kontraktu je pro subjekty, u kterých je cena rozhodující. Ačkoliv se Brigáda učastnila mnoha konfliktu, ve známost vešla válka na Sulwesi kde si povstalci znamý jako Maha Putera najmuli ZB. Při eskalaci konfliktu si Maha Putera také najala i jiné jednotky především Brazilského původu (Brigada Independência zajištovala pěchotní podporu a Tingitana dělostřelectvo) a pokusili o ozbrojený převrat. Naneštestí pro Zaproskiyeho Brigadu , legitimní vláda nasadila kromě své špatně vycvičené armády také některé renomované žoldnéřské jednotky včetně té nejznámější – Hammer´s Slammers.

Na Sulwesi brigáda utrpěla těžké ztráty, a několik nasledujících let travila přezbrojovaním a napravovaním své reputace. Kolem 340TW Nahradila jednotka všechny své ztráty ale nemohla si přiliš vybírat ve vyběru nových stroju. Téměř všechna vozidla které používají mají pasy, vyjimku tvoří lehká podpůrna kolova vozidla. Tyto vozidla moho někomu připada archaická protože je pohání dieslové turbinové motory zatímco lehká vozidla jsou pohaněny elektrickým pohonem.

Hlavní silou jsou těžké tanky Bizon vyzbrojené 9cm railguny, podpořeny těžkým 11cm dělostřelectvem, podpůrné síly jsou pak vyzbrojeny novými tanky Bars MBT a hybridními APC Vombat (tanky schopné převažet pěchotu), většina pěších družstev používá staré transportery Kunista ale některé jsou vyzbrojené transportery BMD či Terminatory (jedna se o variantu Vombatu kde věž tanku nahradila platofrma protitankových střel a 2cm railgunu

Vozidla i pěchota používá zbraně typu Coil/railgun, v ruzných variantách jsou tyto zbraně používané od pěchoty až hlavní zbraňové systémy tanků. Tyto zbraně mají lepší penetraci než powerguny ale menší destruktivní sílu. Tyto zbraně jsou vyraběné v sofistikovaných tovarnách Gorgoského Clusteru. Vylepšeních se dočkali i různé protitankové raketové systémy a buzzbomby. Brigada nakoupila protiraketový systém Drozd které jsou namontované na vozidlech a poskytují ochranu proti řízeným střelám a dělostřelectvu ačkoliv není tak učinný jako systém použivaný renomovanými regimenty poskytuje dostatečnou ochranu vozidlům.

Staré stíhače tanku nahradili modernější těžké verze, Mech vyzbrojený 22cm railgunem a Volk s 17cm houfnicí. Jednotka také nakoupila lehká vozidla Roshomaka a Laska tyto vozidla nahradila starší kolová vozidla Javelot a Belettes. Byli k tomu dva důvody:

Taktický: Ačkoliv jsou kolová vozidla jednoduchá na udržbu, jejich operační možnosti v těžkém terénu kde Brigade velmi často operuje o dost nižší, zatímco pasová vozidla funguje lépe.
Zásobovací: Tato kolová vozidla jsou výraběna v Gorgonském clusteru zatímco pasová vozidla na New Ukraine takže má jednotka daleko snadnější přistup k nahradním dílům.

Žádné komentáře:

Okomentovat