středa 9. září 2015

Sulwesi Regular Army





The Sulwesi Regular Army - 328 TW


V pozdních letech 290 TW dorážejí Malajští kolonisté ze Země do systému Sulewesi. Koncem století zjišťují, že planeta a její dva měsíce jsou plné iridia, molybdenia a beryllia. Kolonisté začínají vytvářet průmysl, který si dal za cíl proměnit Sulwesi v největší těžební systém v sektoru.


Na počátku 320 TW, ale některé věci neprobíhaly podle plánu. První osadníci a jejich rodiny vytvořili funkční společenství, ale nebyla možnost získat lepší postavení nebo moc. Postupem času se rozepře mezi novými a starými osadníky vyhrotila v politické hnutí. Rozpor mezi mocnými, kteří se rozhodně nehodlali o svou moc dělit a hnutím vyvrcholilo otevřeným konfliktem.


Noví kolonisté nesouhlasili se způsobem jakým je systém spravován a vytvořili "povstalecký koncil", který si dal za cíl získat moc a autonomii . Koncil se soustředil okolo Maha Putera (Velkého Prince) mladého člena královské rodiny, tzv. pretendenta (přezíravě jeho odpůrci nazívaného Akil Baligh neboli adolescent). Koncil chtěl zapůsobit na tradicionalisty tím že se hlavou státu stane někdo z královské linie, ale pak nechat vládnout demokratický systém.

Na konci 320 TW, současná vlada Sulwesi odstranila většinu svých odpůrcu ze svých řad – buď odešli dobrovolně nebo byli, hlavně později, odstraněni a celý vládnoucí systém ovládali původní osadníci. Vláda upevnila svůj vliv silou, noví osadníci, kteří přišli s nadějí a přesvědčením že Sulwesi je demokratický systém plný možností, byli rychle vyvedeni z omylu. Maha Putera a většina koncilu se schovávala, ti kteři nebyli dost rychlí skončili v nejlepším připadě v iridiovém dole. V tom horším prostě zmizeli....


Po několika letech neefektivních politických bojů a guerilové války se Sulweský koncil rozhodl přestat ukrývat a rozhodl se že si vezme to, na co má nárok, silou. K tomu potřeboval dvě věci – peníze a armádu. Peníze nebyly takový problém, protože se povstalcům povedlo obsadit těžební základnu na Sulwesi II, jednom z větších obyvatelných měsíců. Povstalci poté najali několik žoldnérských jednotek.



Sulweský Kocil vybavil své jednotky obrněnými vozidly použivanými vládou a dokonce v některých připadech i vládními vojáky, protože většina nových kolonistů mohla buď sloužit v ozbrojených silách, nebo jít kopat do dolu. Mezi najatými jednotkami byli Tingitana, Brazilská brigáda specializovaná na raketové dělostřelectvo. Tingitana má dohodu o podpoře během svých kontraktů s jednotkou Smoking Cobras, která se dle této dohody přidala na stranu seperatistů, Zaporoskiho jednotka žoldnérů pak dodala Novo - ukrajinské těžké tanky - a tak se brazilské a slovanské jednotky ocitly na Sulwesi v roce 328.


Naneštestí pro koncil, nečelili pouze vládním jednotkám nevalné kvality – velmi špatně trenované pěchotě a vozidlům, která sami používali, ale i několika žoldnérským jednotkám včetně nechvalně slavných Hammers Slammers.

Vozidla
Většina technologie byla licenčně vyráběna - téměř exkluzivně pochází z Jihoafrického Kombinátu. Sulwesi i separatisté použivali vícekolová vozidla s velkým úspěchem (v rámci jejich možností).

Většina vozidel byla šestikolová nebo čtyřkolová. Ta větší mají smykové řízení, menší vozidla použivají klasické řízení. Všechna vozidla jezdní na naftu.


Výzbroj vozidel se zaměřuje spíše na projektilové zbraně a protitankové řízené střely, než na běžně používané powerguny. Denel A20 Rhino Gun System je vybaven 9cm railgunem, 3cm koaxialním autokanónem, dvojící laserů a těžkým podpůrným kulometem. Hlavní výhodou laseru je ochrana před raketami – kromě protiletecké varianty buffelu a Wildebeest nemá proti těmto zbraním nikdo ochranu. A žadné z vozidel Sulwesi není vybaveno Anti-buzzbomb systemem.


Čtyřkolová vozidla Buffel a šestikolová vozidla Wilderbeest mají mnoho různých variant. Denel R14AA Buffel je protivzdušnou variantou, která je vybavena těžkým RF Coilgunem a lehkými střelami země-vzduch Manta, ale narozdíl od transportní varianty nemá kapacitu převážet pěchotu. Další vozidla jsou napřiklad R19AA Wilderbeest a A13 Buffel Support. První je vybaveno podobně jako R14AA ale navíc je vyzbrojeno předním kanónem. Buffel Support varianta je vybavena 3cm autokanónem.

Transportní a lehká vozidla jsou z řady Franciscan Rapide 4x4 a 6x6. Ta mohou být vybavena řadou těžkých zbraní, od kulometů až po protitankové střely a 2cm autokanóny. Varianty vyzbrojené autokanony a PTŘS nesou spoustu munice a nemají prostor pro pěší družstva. Varianta s těžkým kulometem umožnuje pálit vojákům z vozidla a 6x6 umožňuje převážet až osm pěšáků.

Pravidelná pěchota oproti veteránům z Desert Dragons Combat group (kteří jsou často podporovani žoldaky – Slammery)- použivají transportery Buffel a Hippo open truck (jedná se o variantu Wilderbeest) Toto vozidlo má vyhodu že dokaže převažet až 16 pěšáků – nevyhodou je že vozidlo není nijak chraněno proti nepřátelské střelbě

Vetereni z jednotky Light Scouts použivají koně. V boji ze svých koní většinou sesedají, protože zbraně plaší koně (a scouti používají flešetové pušky) ale mobilita kterou koně poskytují je neocenitelná

Vycvik
Vláda na Sulwesi zformovala Desert Dragons Combat Group – skupina je složena z místních vojáků a žoldnéřských jednotek (včetně Hammer´s Slammers). Operace v jižní poušti, nedaleko hlavního města Sulwesi , byli vedeny Brigadierem Vijanta z Sulweské pravidelné armády. Operace byli řizeny ze základny Sceptre, Jednotky Slameru zřidili svou základnu nedaleko této.

Sulweské síly použivají vycvičené jednotky i jednotky složené z veteránu. Tyto jednotky však nejsou nikdy kombinovany. Všechni velitele jsou však ostřílení veterani.

Seperatisté
Tuto armádu mužete použit i pro separistické síly protože použivali stejné vojáky i vozidla


Separatisté najmuli Zaporoskiyho brigadu a brazilské žoldnéře (včetně Smoking Cobras) aby podpořili jejich útok na základnu Sceptre, ale nakonec byli poraženi vladními jednotkami které byli podporovany jednotkami Hammers Slammers.

Žádné komentáře:

Okomentovat