neděle 13. září 2015

The Antargran Regular Army

Antargranské síly jsou zminěny v Hammers Slammers: Crucible jako předci žoldnéřské jednotky Thundebolt Division. Následující řádky popisují stav Antragranské pravidelné armády po občanské válce (po tom, co Thunderbolti v roce 330TW odešli)

Přibližně v polovině 323TW se Antargra, velký a produktivní svět na hranici Gorgonského Clusteru, ocitla v ohni občanské války. Po dobytí hlavního město Triere se zbytky Severní Antargranské armády vzdaly.

Na konci války byla vetšina většina severních sil rozpuštěna. Byly to ty, které nezformovaly žoldnéřskou jednotku "Thunderbolt Division". Ta se vybavila lehkými vozidly a opustila Antargran. Zbytky Jižních armád vybavené i vyzbrojí bývalých Severních řad, zformovaly Sjednocené antargranské ozbrojené síly (UAAF).

UAAF si chtělo udržet a dokonce i rozšiřit svůj životní prostor. Proto Vůdce, jak se nechala hlava Antargranu oslovovat, nechal vyvíjet pro UAAF nová vozidla – většinou pásová a těžce obrněná, většinou mnohem lepší než materiál, který nahradila.

Armáda věnovala některá starší vozidla Plukovníkovi Chirovi (velitel Thunderboltů po smrti generála Fredericka). UAAF uvolněný prostor využila a nahradila vozidla novými.

Pozemní síly byly vybavené převážně Powerguny místní výroby, ale také konvečními puškami a PTŘS. Antrargaské tažení bylo velmi uspěšné jak proti sousedům, tak i v menších potyčkách proti silám Nové Ukrajiny.

Vozidla
Páteří obrněných sil UAAF je střední tank Gryphon, jeho posádka má tři členy, je vybaven 5cm HI powergunem a koaxialním 2cm kanónem střílejícím APFSDS i HE střely, obě zbraně často střílí na stejný cíl. Tank je také vybavený 2cm trojhlavňovým powergunem (tribarrel) antargranské výroby. AI Gryphonu je dostačně výkoné, aby mohl být tribarrel použit proti střelám a dělostřeleckým granátům.

Supertěžký Zentaur je čtyřmístné vozidlo važící 150 tun. Stejně jako ostatní obrněná vozidla je obrněn hliníkem a keramickým kompozitem - pancíř je těžký ale efektivně rozvržený jak na trupu tak na věži. Zentaur je vybaven 20cm Powergunem antrarganské výroby, jeho relativně dlouhá hlaveň má další chladící vrstu ochraného plaště. Obranu tanku tvoří dvojice 2cm tribarrel powergunů. Kromě těchto zbraní je Zentaur vybaven lehkým minometem, který je schopen obsluhovat čtvrtý člen posádky. Minomet se odpaluje jedním z poklopů na střeše.

BVP Ajax má věž s rychlopalným 3cm Powergun, několika importovanými střelami Manta, a 2cm tribarrel powergunem. Umělá inteligence v Ajaxovi je omezená, ale powergun se používá ke stíhaní protitankových střel. Vozidlo uveze 8 pěšáků, kteří vystupují a nastupují do vozidla zadní rampou.

Sirene 4x4 je kolové vozidlo využívané k průzkumu nebo jako PTŘS platformy. Verze vybavené PTŘS nesou rychlé řízené střely, průzkumná verze je vybavena těžkou podpůrnou zbraní a uveze jednoho specialistu - napřiklad ostřelovače. Žádné z vozidel UAAF není vybavené protiminovým ani anti-Buzzbomb systémem. Vozidla se spíše spoléhají na svůj tvrdý pancíř.




Pěchota
Pěchota je vybavena převažně powerguny. UAAF používá 1cm Karabiny – kompromis mezi 2cm útočným powergunem (který používají napřiklad pěšáci Slammeru) a lehčími 1cm samopaly, které mají menší dostřel

Podpůrný tým je vybaven právě zmíněnými samopaly, ale také plně automatickým powergunem s chlazenou hlavní a podpůrným mechanizmem umožnujícím snadnější přenašení zbraně.


Tank hunter týmy jsou také vybaveny samopaly a kromě nich nesou standartní Buzz-bomby.

Žádné komentáře:

Okomentovat